Bestuurslid Myrna Dop knipte het lintje bij de heropening. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Leiderdorps Museum na lockdown weer open

Met een expositie van negen amateurkunstenaars heeft het Leiderdorps Museum zondagmiddag de deuren weer geopend. Het gaat om werk van leden van de Kunstkring Leiderdorp. Ook is de vaste collectie ‘Weet Waar Je Woont, grepen uit de geschiedenis van Leiderdorp’ weer te zien. Die vormt een afspiegeling van de historie van Leiderdorp en omgeving.

In 2018 vond de laatste grote Amateur Kunstenaars Expositie plaats in het Atrium van het gemeentehuis. Deze tweejaarlijkse activiteit kon vanwege corona de afgelopen jaren niet  doorgaan. “Er was dan ook veel enthousiasme om in het Leiderdorps Museum deze expositie in wat kleinere vorm te organiseren. De variatie is er niet minder om: schilderijen, keramiek en fotografie tot en met prachtige vogels van papier maché”, vertelt voorzitter Bob Reitsma van het museum.

Naast het werk van de negen kunstenaars zijn op een videoscherm drie dansproducties te zien, uitgevoerd door Dance Company The Kitchen onder leiding van choreograaf en componist Jamie de Groot. Met zijn werk, vaak op locaties buiten het theater, probeert De Groot zijn publiek een bijzondere belevingservaring te bieden.

Het museum aan de Vronkenlaan 46 in Leiderdorp is nu weer elke woensdagmiddag open van 13.30 tot 16.00 uur, op zaterdagen van 10.30 tot 12.30 uur en op zondagen tussen 14.00 en  16.00 uur. Ook is het mogelijk om een telefonische afspraak te maken via 06 833 348 48.

Cultuur Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×