De El CID-week start jaarlijks op de Lammermarkt. (Archieffoto: Sleutelstad).

Nieuwe studenten deze zomer drie dagen in de stad

Studenten die aankomend jaar in Leiden gaan studeren, mogen drie dagen fysiek kennismaken met de stad. Dat gebeurt in twee groepen: van maandag 16 tot en met woensdag 18 augustus 2021 en van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 augustus. Voorafgaand daaraan is een digitaal programma, waarvoor aankomende eerstejaars studenten zich inmiddels kunnen aanmelden.

Aankomend studenten krijgen de inschrijflink voor de EL CID-week in hun inbox nadat ze zich hebben aangemeld voor een studie. De groepen nieuwe studenten bestaan uit ongeveer 15 medestudenten en worden begeleid door twee ouderejaars studenten; de mentoren. In verband met de coronacrisis is er dit jaar een maximum aantal deelnemers. Hoewel aanmelden tot 6 augustus mogelijk is, sluiten de inschrijvingen al eerder wanneer het maximum aantal deelnemers is bereikt.

De Enige Leidse Commissie Introductie Dagen (EL CID) organiseert al sinds 1970 de introductieweek voor studenten van de Universiteit Leiden. In de kennismakingsweek bezoeken de nieuwe studenten verenigingen, kroegen en de leukste plekken van Leiden. Dit jaar is er onder meer een online studentenkookshow, quiz en bingo. Tijdens de fysieke dagen is er een informatiemarkt, boottour, silent disco en wetenschapsavond.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×