Leids theater De Generator eert Keti Koti met fysieke dansvoorstelling

In Nederland vindt op 1 juli elk jaar Keti Koti plaats. In de aanloop naar deze jaarlijkse herdenking van de slavernij en het vieren van het afschaffen ervan, vinden er in de maand juni verschillende voorstellingen plaats in het Leidse theater De Generator. Vandaag is er een dansvoorstelling voor het eerst live te zien in het theater op de Middelstegracht.

Christian Guerematchi is maker van de dansvoorstelling in het kader van Keti Koti. Hij speelt vandaag zijn eerste fysieke voorstelling sinds de lockdown. Het is een van de vele theatervoorstellingen die in de maand juni nog volgen. Noem het een tipje van de sluier. Als gelukkige bezoeker van de dansvoorstelling kun je uitkijken naar een kleine opleving in het theater.

Presentator Cor van der Velden in gesprek met Christian Guerematchi, maker van de dansvoorstelling in het kader van Keti Koti.

De voorstelling van vandaag is inmiddels uitverkocht, maar er is genoeg om blij van te worden in het Leidse theater de Generator, aldus Guerematchi. De theatermakers uit ‘de black and brown community’ onderzoeken slavernij via hun eigen ervaringen. “Ik vind het zo’n gemis dat dit geen nationale feestdag is”, zegt Guerematchi. “Dat doet wel een beetje pijn.” Het theater heeft voor de viering van Keti Koti een uitgebreid programma opgesteld.

Advertentie

Cultuur Leiden Keti Koti


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×