Coach Geert Hammink. (Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden Basketball coach Geert Hammink verlengt contract met twee jaar

Nog zeker twee seizoenen blijft Geert Hammink coach van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Ondanks buitenlandse interesse in de coach, kiest Hammink ervoor om in Leiden te blijven. Dit zorgt voor grote vreugde bij ZZ Leiden, dat onder leiding van Hammink de landstitel heeft veroverd.

Hammink kreeg tijdens zijn eerste seizoen als coach meteen te maken met het coronavirus. Toch wist hij het team al snel op de rails te krijgen, met resultaat. ZZ Leiden was, op een paar uur na, het hele seizoen de koploper van de Dutch Basketball League. Voor deze prestatie ontving Hammink de ‘Coach of the year’ onderscheiding.

Goede zaak
Bestuurslid technische zaken Rob van Hooven noemt het aanblijven van Hammink een goede zaak voor Zorg en Zekerheid. “Hammink heeft bewezen een kampioensploeg te kunnen smeden en we kunnen nu de komende twee jaar continueren op de ingeslagen weg”, aldus Van Hooven.

Ook Geert Hammink zelf is blij met zijn contractverlenging. “Fantastisch dat ik hier in Leiden weer aan de slag mag. Ik verheug me op de eerste training met de spelers en vooral ook op alle thuiswedstrijden. Nu met publiek.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×