Interview met medeorganisator van het festival Sterre de Vries in De avond met Robbert

Festival Het andere theater laat wijkbewoners meedoen

Festival van het Andere Theater (FAT) wordt op 26 en 27 juni gehouden in Leiden. Het festival speelt zich af in de wijken De Kooi, De Waard en de Merenwijk. De programmering is per wijk afgestemd op wensen van de bewoners van de wijken.

Met het festival willen de organisatoren bewoners kennis laten maken met nieuwe vormen van theater. Zo zijn er verschillende stukken en performances waar het publiek zelf onderdeel van is of aan mee kan doen. Een voorbeeld daarvan is een economische tarotkaartvoorspelling. Een toeschouwer kan dan zelf vragen stellen aan de acteur en heeft zo de leiding in het stuk.

Door vragen te stellen over wat theater voor de bewoners betekent of hoe kunst wordt ervaren, heeft medeorganisator Sterre de Vries een programmering gemaakt die is aangepast op de wensen en behoeftes van de betreffende wijk. Overal worden dus andere opvoeringen gespeeld.

Meer informatie over tickets en locaties is te vinden op de site van het festival.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×