(Video: Rik Visser en Rik Duessman).

Zomerse hotspot De Buurt weer deels geopend

Horeca- en activiteitenlocatie De Buurt is weer gedeeltelijk open. Vanwege de huidige coronamaatregelen was het nog niet mogelijk om volledig open te gaan. Daarom organiseert De Buurt de pre-opening: een manier om een beperkt aantal bezoekers een voorproefje te geven van wat deze ontmoetingsplek te bieden heeft.

Het was nog niet meteen duidelijk of de hotspot al open ging. “We kunnen De Buurt eigenlijk nog niet laten zien zoals wij willen” zegt organisator Bas Schreuder. “Maar we hebben toch besloten om al deels open te gaan.” Tijdens de pre-opening is het nieuwe festivalterras geopend samen met de horeca. Ook is er een zaal bijgekomen met gezelschapsspellen en een nieuwe binnenzaal. “Zelfs als het zou gaan sneeuwen, is het nog gezellig in De Buurt.”

Het publiek weet zijn weg al te vinden. “Aan gezelligheid geen gebrek”, zegt Schreuder. Op het terras worden de hapjes en drankjes verzorgd door de Leidse horecagelegenheid Bar Lokaal.  “We geven hier een voorproefje van wat Leiden te bieden heeft.” De Buurt heeft deze zomer een volle agenda, maar wat daar precies op staat, houdt Schreuder nog even voor zich. “Dat gaan we pas communiceren als het zover is en we zeker weten dat het door kan gaan.”

De Buurt is tijdens de pre-opening tot en met 27 juni op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 11.00 tot 22.00 uur. De ontmoetingsplek is te vinden in het Pesthuis aan de Pesthuislaan 7 in Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×