Het vernieuwde Valkenburgse Meer is één van de genomineerden. (Foto: Emile van Aelst).

Genomineerden architectuurprijs bekend

Vierentwintig locaties in de regio Leiden zijn door het Rijnlands Architectuur Platform (RAP) genomineerd voor de Rijnlandse Architectuur Prijs 071. Onder de genomineerden zijn nieuwbouwprojecten zoals Nieuweroord in Leiden aan de Rijnsburgerweg, maar ook andere projecten zoals de Singelparkbruggen, de gerenoveerde centrale blokken in de Leidse Kooi en de nieuwe inrichting van het Valkenburgse Meer.

De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt in twee varianten. De ene wordt gekozen door een vakjury, de andere door het publiek. In 2019 won het vernieuwde Naturalis de juryprijs en het Nucleus Building op het Bio Science Park de publieksprijs. Twee jaar daarvoor wonnen de parkeergarage onder de Lammermarkt en de studentenhuisvesting aan de Langebrug. In 2015 werden de prijzen voor het eerst uitgereikt, toen gingen ze allebei naar de duinen langs de boulevard in in Katwijk. Alle architectonische projecten in de wijde regio dingen mee, van Wassenaar tot Hillegom en van Katwijk tot Kaag en Braassem.

De jury kiest op 4 september een selectie uit de 24 genomineerden. Vanaf dan mag het publiek stemmen op hun favoriet. Op 13 oktober reikt het RAP de prijzen uit in Naturalis.

Cultuur Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×