Dolf Jansen treedt op vanuit het raam op de eerste etage van de Leidse Schouwburg. (Foto: Sander Houwaart).

Broedende meeuw verjaagt Dolf Jansen van dak Leidse Schouwburg

Ook in Leiden werd het afgelopen vrijdag van de daken geschreeuwd: theater is mooier dan ooit. Als onderdeel van een landelijke actie klom Dolf Jansen het dak van de Leidse Schouwburg op. Een agressieve broedende meeuw zorgde er alleen voor dat hij niet verder kwam dan het raam op de eerste etage. Daarvandaan bracht hij zijn optreden.

In het hele land stonden theatermakers, artiesten, cabaretiers en musici vrijdag op de daken en voorpleinen van theaters en schouwburgen. Samen wilden ze aan iedereen in Nederland duidelijk maken dat theater mooier is dan ooit. De theaters mogen weer open, de voorstellingen vol inspiratie, beleving en emotie kunnen weer gespeeld.

Het was niet toevallig dat Dolf Jansen bij de Leidse Schouwburg stond. Op 4 december staat hij met zijn cabaretvoorstelling Het Jansen Vaccin in de schouwburg. Op steenworp afstand van de plek waar het vaccin in Leiden is ontwikkeld.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×