(Archieffoto: Stichting Kunst in de Heemtuin).

Geen beeldententoonstelling in de Heemtuin dit jaar

Er komt dit jaar geen beeldententoonstelling in de Heemtuin in Leiderdorp. De gemeente wilde de expositie dit jaar wel financieren, maar dat gaat het verschil dit keer niet maken.

Stichting Kunst in de Heemtuin heeft besloten de tentoonstelling een jaar door te schuiven. “We hadden bij de voorbereidingen te maken met te veel onzekerheden vanwege de  coronamaatregelen”, vertelt voorzitter Jos Gerrese. Door het aanhouden van de coronamaatregelen haakte een aantal kunstenaars af en werd het te kort dag om nog een tentoonstelling samen te stellen in Park de Houtkamp.

De beeldententoonstelling is een jaarlijks evenement in de Heemtuin. Het is ooit begonnen als een initiatief van de gemeente zelf. Het is de bedoeling om via de tentoonstellingen in de buitenlucht de inwoners van Leiderdorp een laagdrempelige manier te geven om in aanraking te komen met kunst.

In 2019 besloot de gemeente om de tentoonstelling niet meer te financieren, maar in 2020 kwam er toch weer subsidiegeld beschikbaar. Jos Gerrese hoopt volgend jaar weer een beroep te kunnen doen op de gemeente.

Cultuur Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×