Kwikstart-app. (Foto: Reanne van Kleef).

Vernieuwde app voor jongeren die meerderjarig worden

Jongeren die achttien jaar oud worden moeten veel zaken regelen. Van jeugdzorg tot verzekeringen, en van geldzaken tot gezondheid. Kwikstart heeft een nieuwe website en app ontwikkeld om hen te helpen aan alle informatie. Leiden heeft een lokale pagina in de app. Zo is er ook lokaal relevante informatie beschikbaar. De app is gemaakt door Stichting Kinderperspectief, in samenwerking met onder meer de gemeente Leiden en jongeren uit de stad.

Kwikstart zorgt ervoor dat jongeren die volwassen worden toegang hebben tot betrouwbare en begrijpelijke informatie. Zo weten ze hoe ze bepaalde zaken moeten regelen. De informatie is altijd actueel en laagdrempelig. “Vanaf de lancering van de eerste versie van Kwikstart doet Kinderperspectief er alles aan om de informatievoorziening voor jongeren die achttien jaar worden te verbeteren”, zegt directeur van Kinderperspectief Martine Tobé. “De nieuwe app is een enorme upgrade.”

Kwikstart is te vinden op www.kwikstart.nl. De app is te downloaden via Google Play en de Appstore.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×