Kinderen van de Lorentzschool hebben vrijdagmorgen Waterland Boerhaave geopend. (Foto's/video: Chris de Waard).

Waterspeelplaats Rijksmuseum Boerhaave weer open

Rijksmuseum Boerhaave heeft de gedwongen periode van sluiting tijdens de lockdown onder meer gebruikt om de waterspeelplaats in de binnentuin van het museum op te knappen. “Er lekte hier en daar water weg”, vertelde directeur Amito Haarhuis vrijdagmorgen bij de heropening die werd gedaan door kinderen van klas 6 van de Lorentzschool die de laatste emmers water in de speeltuin leegden.

Waterland Boerhaave is nu weer klaar om tijdens de openingsuren van het museum kinderen te ontvangen. Die kunnen er spelen en tegelijkertijd leren wat erbij komt kijken om Nederland  veilig te houden op het gebied van water. “Kinderen kunnen er een polder droogmalen en bootjes lossen in de haven. Ook leren ze hoe je water omhoog kan pompen met de schroef van Archimedes. Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Zo leren ze dat je moet samenwerken om het waterpeil te beheersen. De afgelopen maanden is Waterland Boerhaave helemaal opgeknapt”, vertelt directeur Haarhuis.

Als voorbereiding op hun bezoek hebben de leerlingen van de Lorentzschool in de klas al verschillende opdrachten over water gedaan uit het educatieve programma van het museum: Waterwolf in Waterland dat vanaf september ook weer is te boeken door basisscholen. Bij goed weer vindt het lesprogramma in de watertuin plaats.

Hoewel het museum weer open is, moeten bezoekers nog wel vooraf een tijdslot reserveren. Dat kan via de website.

Cultuur Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×