(Foto: Gemeente Leiden / Buro JP).

Koornbeursbrug in regenboogkleuren tegen Hongaarse anti-LHBTI wet

De Koornbeursbrug wordt zaterdag- en zondagavond aangelicht in de kleuren van de regenboog. De gemeente Leiden geeft hiermee gehoor aan de oproep van o.a. het COC Leiden en wil op deze wijze haar ongenoegen kenbaar maken over de onlangs in Hongarije aangenomen anti-LHBTI wetgeving. Ook wordt zaterdagnamiddag bij het Stadskantoor de regenboogvlag gehesen, die daar tot en met maandagochtend blijft hangen.

Zondag speelt het Nederlands elftal in de Hongaarse hoofdstad Boedapest de 1/8e finalewedstrijd van het EK voetbal. “Dat is een belangrijk moment om te laten zien dat gemeente veel waarde hecht aan de fundamentele mensenrechten en tegen discriminatie van LHBTIQ+-ers is”, schrijft de gemeente. “We willen door het aanlichten van de Koornbeursbrug en het uithangen van de regenboogvlag een duidelijk signaal afgeven.”

Eerder werd de Koornbeursbrug ook al in de kleuren van de regenboog verlicht. Dat gebeurde afgelopen oktober voor het eerst op Coming Out Day. De nieuwe led-verlichting waarmee dat mogelijk is, werd een maand later ook gebruikt om de brug oranje te verlichten tijdens de internationale viering van ‘Orange the World’.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×