(Foto's: Politie).

Politie pakt verdachten op voor tientallen autodiefstallen

In een onderzoek naar 24 autodiefstallen in de Leidse regio heeft de politie twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 28-jarig man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Monster die vermoedelijk twee tot drie auto’s per week hebben gestolen. De politie verwacht binnenkort nog meer autodiefstallen aan het tweetal te kunnen linken.

De recherche begon afgelopen maart een intensief onderzoek dat al snel waardevolle informatie opleverde over de werkwijze van de verdachten. “Voordat de voertuigen werden gestolen, werden ze eerst gespot”, legt de politie uit. “Het voertuig werd ‘uitgelezen’ waarna een nieuwe sleutel werd geknipt met een machine. Vervolgens kwam men terug bij het voertuig en werd deze gestolen.”

De gestolen voertuigen werden, zo bleek uit het onderzoek, vervolgens voor een week ‘koud gezet’ op verschillende locaties. Nadat de voertuigen waren voorzien van valse kentekenplaten, werden ze verplaatst naar een loods in het midden van het land. In deze loods trof het rechercheteam half mei ongeveer twaalf gestolen voertuigen aan. Daarop werd een Hagenaar aangehouden.

Zoeterwoude
In een woning in Den Haag werden vervolgens blanco autosleutels en apparatuur om auto’s en autosleutels uit te lezen in beslag genomen. De tweede verdachte man uit Monster werd op 30 juni aangehouden. Beide mannen zitten nog vast.

Uit het onderzoek is gebleken dat er wekelijks twee tot drie voertuigen per week gestolen werden in onder andere Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Delft, Den Hoorn, Reeuwijk, Oude Wetering, Zoeterwoude, en Pijnacker. “Inmiddels kunnen 24 voertuigen aan deze organisatie worden gelinkt. Door aanvullend onderzoek aan de losse onderdelen en het uitlezen van auto’s kunnen er naar verwachting nog tien tot vijftien auto’s aan de lijst worden toegevoegd”, aldus de politie.

 

112 Sleutelstad Leiden Leiderdorp Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×