(Foto: PR).

'Meest actieve commissielid' Steyn Burger weg uit Oegstgeest

Commissielid voor Progressief Oegstgeest Steyn Burger vertrekt uit de lokale politiek. In september verhuist hij naar Leiden en daarom moet hij zijn commissielidmaatschap opgeven. “Hij was het meest actieve commissielid van het moment”, zei burgemeester Jaensch in de vergadering waar Burger dat bekend maakte.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 stond Burger op plek 7 van Progressief Oegstgeest, een samenwerking van de PvdA en GroenLinks. De GroenLinks’er haalde geen raadszetel maar werd wel heel actief als ondersteunend commissielid. “Zijn vragen aan het college maakten ons altijd extra alert”, aldus Jaensch, “want hij had het vaak bij het juiste eind.”

Omdat je in de gemeente moet wonen waar je politiek actief bent, beëindigt Burger zijn commissielidmaatschap in september. “Ik heb mijn energie de afgelopen jaren met veel plezier mogen inzetten voor belangrijke dossiers in het dorp, zoals jeugdzorg, onderwijshuisvesting en regiozaken. Ik hoop u in de regio te treffen”, schrijft hij in een brief aan de raad.

Van zijn collega-politici kreeg Burger veel waardering. “Heel erg bedankt voor je tomeloze inzet, het is heel jammer dat je ons gaat verlaten”, zei commissievoorzitter Inge Oosterhuis (VVD). De burgemeester voorzag een politieke carrière voor Burger in Oegstgeest. “De carrière kan nog steeds, maar dan wellicht Leiden waar we intensief mee samenwerken.”

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×