Drie auto's brandden uit vannacht aan de Kiekendiefhorst. (Foto´s regio 15).

Drie auto's afgebrand in Kiekendiefhorst

Bewoners van de Kiekendiefhorst zijn vannacht opgeschrikt door een autobrand. De ontruiming van nabijgelegen appartementen dreigde maar hoefde uiteindelijk niet plaats te hebben. Drie auto’s onderaan de flat brandden af. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Toen de brandweer en politie rond 4.10 uur ter plaatse waren in de Slaaghwijk stond er al een auto in de brand. Niet veel later vlogen ook de twee auto’s ernaast in de brand. Het duurde even voordat de brandweer de brand onder controle had vanwege een lek in een of meerdere benzinetanks. Het lek was vermoedelijk ontstaan door de brand. Rond 4.45 uur waren alle vlammen gedoofd en restte alleen het nablussen.

Ten tijde van de brand is een deel van het appartementencomplex ter hoogte van de brand gecontroleerd en onderzocht of de bewoners hun huis niet moesten verlaten vanwege de rookontwikkeling, die met name in het begin van de brand enorm was.

Een bergingsbedrijf haalt de uitgebrande auto’s op. De politie doet onderzoek naar de brand.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×