De Vijf Meihal blijft mogelijk nog een tijdje in gebruik nadat het nieuwe Indoor Sportcentrum begin 2023 is opgeleverd. (Foto: Chris de Waard).

Tijdelijk gebruik Vijf Meihal nader bekeken

Als over ruim anderhalf jaar het nieuwe Indoor Sportcentrum (ISC) aan de Telderskade klaar is, moet de gemeente Leiden de Vijf Meihal tegen gereduceerd tarief aan blijven bieden aan sporters. Dat wil GroenLinks Leiden. “De Vijf Meihal wordt niet meteen gesloopt en voordat de plannen klaar zijn voor nieuwbouw op die locatie, ben je zo een paar jaar verder”,  stelt duoraadslid Houssam Boutaïbi van GroenLinks Leiden. “En de hal al die tijd leeg laten staan, is zonde.”

Sportwethouder Dirkse vindt het tijdelijk in gebruik houden een interessante gedachte, maar wil er eerst goed naar kijken, voordat hij toezeggingen op dat vlak doet. “Het ISC komt in plaats van de bestaande 3 Octoberhal en de Vijf Meihal. Clubs met korting in de oude hal laten spelen, ondergraaft het businessmodel van de nieuwe hal”, zo waarschuwt hij. “Dus dat moeten we echt niet gaan doen.”

Dirkse wil wel kijken of er nog een tijdje gesport kan worden in de oude hal. “Want alles dat bijdraagt aan het meer laten sporten van Leidenaren is natuurlijk welkom.” Er moet dan wel goed worden gekeken naar de kosten die daarmee gemoeid zijn. Onder andere voor het beheer.

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×