(Foto: Politie).

Samenwerking studenten Universiteit Leiden en Team Cold Case politie

Het Team Cold Case en Vermiste Personen van de politie Den Haag heeft de afgelopen maanden samen met studenten van de Universiteit Leiden gewerkt aan een aantal onopgeloste misdrijven.

Ze deden dit in het kader van het nieuwe vak ‘Verdieping cold cases’ dat sinds dit jaar op de Universiteit Leiden wordt gegeven. De samenwerking tussen politie en universiteit biedt masterstudenten van verschillende Leidse masteropleidingen de mogelijkheid om echte cold cases op te lossen. Studenten leren zo een cold case te doorgronden en tot mogelijke nieuwe inzichten te komen. Het vak komt voort uit ideeën van studenten van de faculteit rechtsgeleerdheid van de universiteit.

Een groep van veertien studenten met verschillende studieachtergronden zijn aan de slag gegaan met een door de politie geselecteerde zaak. De studenten maakten een analyse van het dossier en schreven een rapport met een kritische beschouwing en onderzoeksrichting van de case voor de politie. Na de presentatie van de studenten gaf Leo Simais van het Team Cold Case en Vermiste Personen aan dat het cold case team blij is met de bevindingen en de aanbevelingen van de studenten en daarmee aan de slag te gaat.

Screening
Omdat de studenten met vertrouwelijke gegevens uit de politiesystemen aan de slag zijn gegaan, zijn zij allemaal aangesteld als stagiaire bij de Generieke Opsporing van de eenheid Den Haag. Bij de aanstelling hoort ook een screening. Het Openbaar Ministerie en de nabestaanden hebben toestemming verleend om de bewuste case te gebruiken.

112 Sleutelstad Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×