Regenboogzebra's en bruggen zijn tijdelijk. COC Leiden wil een permanent kunstwerk. (Foto: Gemeente Leiden / Buro JP).

Horeca COC Leiden voorlopig gesloten: 'Er is ook positief nieuws'

De horeca van de LHBTI+ belangenvereniging COC Leiden blijft voorlopig dicht, dat vertelde voorzitter Debbie Helaha woensdag in Nieuws071. “We blijven voorlopig even rustig aan doen.” Dat de horeca voorlopig gesloten blijft, is een kwestie van veiligheid, vertelt Romy van Keppel van het COC. “De veiligheid van onze vrijwilligers en leden staat voorop.” De vereniging is niet volledig gesloten, voor werkgroepen is het COC geopend.

Het was een lastig jaar voor de horeca van COC Leiden. “Sinds de tweede lockdown zijn we dicht” vertelt voorzitter Helaha. “Maar dat is niet anders dan de commerciële horecaondernemers. Wat wel anders is, is dat de horeca van COC niet in aanmerking komt voor steun. “We krijgen subsidie van de gemeente, maar dat is niet voor onze horeca.”

Diversiteitskunstwerk
Er is ook positief nieuws: COC Leiden werkt aan een kunstwerk gericht op diversiteit en verbinding. Als symbool voor acceptatie en steun voor de regenboog-gemeenschap in Leiden. Dat iedereen zichzelf mag zijn. Samen met gemeente Leiden heeft het COC de Leidse kunstenaar Koen Hauser uitgekozen om het kunstwerk te maken. Het kunstobject zal worden gemaakt door middel van nieuwe technologieën als 3D-scans.

Er is bij de gemeente een aanvraag ingediend voor de plek. “Wij zouden het kunstwerk graag plaatsen op de kruising van de Haarlemmerstraat en de Lange Mare”, vertelt Van Keppel. In het midden van het nieuwe zitgedeelte bij de Hartebrugkerk. “Het gaat om een mensfiguur van zo’n 1.80 meter.” Het Lucas van Leyden Fonds heeft al 25.000 euro toegezegd voor het kunstwerk.

Bekijk hieronder het volledige interview:

Advertentie

Interview Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×