(Foto: Carin Zevenbergen - van Geijtenbeek)

Frederik Zevenbergen geridderd na bijna 19 jaar raads- en statenlidmaatschap

Na bijna 17 jaar lid te zijn geweest van de Leidse gemeenteraad en aansluitend twee jaar van de Provinciale Statenfractie van de VVD heeft Leidenaar Frederik Zevenbergen vandaag een lintje gekregen. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding uit handen van de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland Jaap Smit. Zevenbergen werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau tijdens de vergadering van Provinciale Staten.

Zevenbergen kwam bij zijn afscheid als raadslid in Leiden ook al in aanmerking voor de onderscheiding, maar omdat hij toen werd gekozen als statenlid ging dat niet door. Hij nam daardoor immers geen afscheid als volksvertegenwoordiger.

(Foto: Gemeente Leiden).

Frederik Zevenbergen was van september 2002 tot juni 2019 lid van de gemeenteraad van Leiden (met uitzondering van de periode 16-3-2006 tot 24-4-2006, toen hij duo-raadslid was). Van maart 2019 tot juni 2021 was hij lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Vorige maand volgde hij Floor Vermeulen op als gedeputeerde bij de Provincie Zuid-Holland. Vermeulen vertrok om burgemeester te worden van de gemeente Wageningen.

Leiden Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×