(Foto: Politie).

Politie gebruikt pepperspray om fietsendief te overmeesteren

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. Een getuige alarmeerde de politie dat er een scooter of een fiets zou worden gestolen met behulp van een slijptol.

“Direct na de melding  zijn wij ter plaatste gegaan”, vertelt de politie. “Daar zagen we een man wegrennen die geheel in het zwart gekleed was. Ook bij het aanroepen van de verdachte reageerde hij niet en rende vervolgens hard weg.” Na een korte zoektocht in de omgeving werd deze verdachte aangehouden. Dit gebeurde niet zonder slag of stoot en de politie kreeg de man pas onder controle na het gebruik van pepperspray.

Omdat er een vermoeden was van een tweede persoon werd een zoektocht in de omgeving opgezet. “Bij het schijnen met een zaklamp in de bosschages, zagen wij ineens twee reflecterende fietsbanden oplichten. De tweede verdachte had zich daar ook verschuild en kon ook worden aangehouden”, licht de politie toe. Deze verdachte bleek in het bezit te zijn van een slijptol. Op de fiets zijn ‘verse’ slijpsporen aangetroffen.

“En nu zijn we nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar van deze fiets”, zegt de politie. “Bent u of kent u de rechtmatige eigenaar? Neemt dan contact met ons op via 0900-8844 of meld u zich bij politie bureau Leiden.”

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×