Foto ter illustratie, niet de dappere politiehond van de aanhouding. (Foto: Pixabay).

Politiehond speurt verstopte scooterdief op

Op het Stationsplein in Leiden wilde de politie in de nacht van zaterdag op zondag een scooterrijder en zijn duopassagier controleren. Het tweetal wist met een ‘slimme’ manoeuvre aan de politie te ontkomen door een fietstunnel in te rijden en halverwege te keren en richting het Bio Science Park te vluchten. Nadat de achtervolgende agenten het kenteken natrokken, bleek uit de informatie dat de scooter drie dagen eerder was gestolen.

De scooter werd na een korte achtervolging achtergelaten waarna de twee verdachten te voet het Bio Science Park op vluchtten. Met hulp van de hondenbrigade uit Den Haag werden de twee al snel gevonden in de struiken. Toch wist één van de dieven opnieuw te vluchten, wederom met op korte afstand een agent. Het lukte de vluchtende dief om aan zijn achtervolgende agent te ontkomen door via een sloot te waden en door over hekken te klimmen.

Hoewel de verdachte zich goed schuil wist te houden, bleek de politiehond toch de geur van de scooterdief op te pikken waarna hij opnieuw kon worden aangehouden. De recherche doet uitgebreid onderzoek naar het tweetal.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×