(Foto: PR/LCKV).

Jubileumexpositie 100 jaar LCKV Jeugdvakanties draait weer

De in 1920 opgerichte Leidse Christelijke Kampeervereniging (LCKV) bestond in 2020 honderd jaar. De vereniging hoopte het honderdjarig bestaan van de vereniging uitbundig te kunnen vieren, maar moest de vakanties en festiviteiten noodgedwongen annuleren wegens coronamaatregelen. Nu deze zomer een beperkt aantal kampen door konden gaan, pakte de organisatie ook weer enkele onderdelen van de jubileumviering op. Zo draait de speciaal ingerichte expositie ‘LCKV door de jaren heen’ weer op volle toeren in het verenigingsgebouw aan de Voorschoterweg in Leiden.

Koen van der Poel, voorzitter van de jubileumcommissie van LCKV, heeft zich de afgelopen vijf jaar beziggehouden met het opzetten van het honderdjarig jubileum, waaronder de tentoonstelling ‘LCKV door de jaren heen’. “We hebben geprobeerd een tentoonstelling te maken waarin mensen die naar een LCKV-kamp zijn geweest zich kunnen herkennen. Daarom hebben we gevraagd naar ervaringen van LCKV-ers, maar zijn we ook het archief ingedoken.”

Hierdoor is een tentoonstelling ontstaan waar zowel zeer herkenbare, maar ook unieke dingen te zien zijn. Zo zijn er onder andere oude instructiefilms te zien over LCKV-kampen en prikborden met privéfoto’s van de jeugdkampen door de tijd heen. De tentoonstelling is een feest van herkenning voor zowel jonge als oude LCKV-ers. “We willen in de tentoonstelling aan bezoekers laten zien hoe LCKV in de afgelopen honderd jaar is veranderd, maar ook hoe LCKV nog steeds hetzelfde is: een tentenkamp in de natuur met vrijwilligers. Dat is altijd zo geweest.”

De expositie vindt plaats in het verengingsgebouw van LCKV aan de Voorschoterweg 8E in Leiden en is tot en met 21 augustus geopend en geheel gratis te bezoeken op zaterdagen tussen 11.00 en 17.00 uur en op donderdagen van 19.30 tot 22.00 uur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×