(Archieffoto: Chris de Waard).

Leidse boa's krijgen tijdelijk ook bevoegdheden op het water

Vijf buitengewone opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Leiden hebben tijdelijk ook opsporingsbevoegdheden op het water gekregen van de officier van justitie. Het gaat om een proef van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het ministerie wil op deze manier onderzoeken of boa’s door de extra bevoegdheden effectiever kunnen optreden.

Op het water mogen de boa’s nu controleren of afgemeerde vaartuigen over een geldige ligplaatsvergunning beschikken. Ook voeren ze tijdens het vaarseizoen surveillances op het water uit, waarbij ze toezicht houden op het vaargedrag. Daarbij kunnen ze handhavend optreden door waarschuwingen of boetes uit te delen.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×