Nieuw in Leiden: Zwemwaterweek

Deze zomer wordt voor het eerst de Leidse Zwemwaterweek georganiseerd. Het is een uitgebreid vervolg op de Leidse Zwemvierdaagse die elk jaar in augustus werd gehouden. Tijdens de zwemwaterweek is er echter meer te doen. Zo kan ook worden deelgenomen aan een Obstacle Swim, een recreatieve Triatlon, workshops en verschillende clinics.

“Het fundament van deze sportweek in het water is de traditionele Zwemvierdaagse die op 23 augustus om 19.00 uur van start gaat in Zwembad De Vliet”, vertelt Jeroen Weijermars van de organiserende stichting Sport in Beeld.

De Zwemvierdaagse bestaat ook nu weer uit het zwemmen van tien baantjes van vijftig meter, verdeeld over vier dagen. Is dat volbracht dan kunnen de deelnemers het traditionele  zwemvierdaagse kruisje in ontvangst nemen. Iedere dag is er entertainment rondom het pas gerenoveerde openlucht zwembad. Nadat de deelnemers aan de zwemvierdaagse het bad verlaten hebben, is er vanaf 20.30 uur ruimte voor demonstraties en clinics. Deze worden verzorgd door E.L.S.Z.W.V, Aquamania Gymsport Leiden, de Leidse Onderwatersport Vereniging Calypso, de Leidse Studenten Duikvereniging, de Leidse Reddingsbrigade, Levitas en ZVL-1886.

Obstacle Swim
Verder is er tijdens de Leidse ZwemWaterWeek op dezelfde avonden in zwembad De Zijl een Obstacle Swim. Ook die gaat dagelijks vanaf 19.00 uur van start. De Obstacle Swim is een stormbaan in het water die elke dag een beetje zwaarder wordt. Niet alleen als parcours, maar ook omdat dat deelnemers per dag meer kleding aan moeten trekken waardoor het bereiken van het einde van de baan een steeds grotere uitdaging wordt.

Recreatieve Triatlon
Inlcuzio Leiden organiseert tijdens de Leidse ZwemWaterWeek dagelijks van 9.00 tot 13.00 uur de ‘Recreatieve Triatlon’. Aan deze triatlon kan iedereen meedoen die wil bewegen door de een combinatie van fietsen, lopen en zwemmen. Locatie is Zwembad De Vliet.

De eerder genoemde verenigingen zorgen ook voor workshops in het water. Dat gebeurt op dinsdag 24 en woensdag 25 augustus vanaf 15.00 uur in Zwembad De Zijl.

Liefhebbers kunnen vooraf inschrijven via: www.LeidseZwemWaterWeek.nl. Naast de ticketprijzen is daar ook het gehele programma van de Leidse ZwemWaterWeek terug te lezen. Voor de workshops is vooraf inschrijven verplicht.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×