(Afbeelding: Pixabay).

Populairste babynamen voor volgend jaar: Mila en Sem

Mila en Sem hebben grote kans om de populairste babynamen van 2022 te worden. Verder verandert er weinig in de lijst met voornamen die ouders het vaakst kiezen. De Leidse onderneming 24Baby.nl analyseerde het gedrag van de websitebezoekers en hun zoekgedrag in Google. Ook hield het bedrijf op het eigen forum bij welke namen ouders het afgelopen half jaar aan hun baby’s gaven.

Uit het onderzoek komt een aantal trends rondom babynamen naar voren. “Italiaanse namen bijvoorbeeld”, zegt Fabienne Janssen Lok van 24Baby.nl. “De komende jaren gaan we steeds vaker Italiaanse invloeden zien in babynamentrends. Met de populariteit van Sophie stijgt ook de variant Sofia in de lijsten. Ook namen als Aurora, Matteo en Tommaso gaan vaker voorkomen”, zo voorspelt ze.

Een grote trend in 2022 wordt jongensnamen die beginnen met een J. Nederlandse namen zijn bijvoorbeeld Jurre, Jesse en Jelte. Maar ook de Engelse uitspraak ‘dj’ gaan we vaker horen. Denk aan Jack, Jayden en James. Voor meisjesnamen zochten de sitebezoekers opvallend vaak op namen beginnend met een Y. “Dit betekent mogelijk dat er in 2022 meer populaire meisjesnamen zullen zijn als Yuma, Ylva en Yara.”

Top 10 jongensnamen 2022

 1. Sem
 2. Liam
 3. Noah
 4. Finn
 5. Lucas
 6. James
 7. Milan
 8. Noud
 9. Daan
 10. Mees

Top 10 meisjesnamen 2022

 1. Mila
 2. Tess
 3. Julia
 4. Emma
 5. Nora
 6. Zoë
 7. Liv
 8. Sara
 9. Yara
 10. Sophie

Babynamentool
In de Babynamentool van 24Baby kunnen aanstaande ouders van ruim 3.500 babynamen de herkomst en betekenis vinden. Daarnaast geeft de tool informatie over hoe vaak een naam voorkomt in Nederland. De ‘Verras me’ knop biedt ouders de mogelijkheid om namen te vinden waar ze normaal niet snel aan denken. Maandelijks wordt de tool meer dan een miljoen keer gebruikt.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×