Het kunstwerk van Janine Melai heet Landscape Middle East.

Winnende kunstwerken 'Welkom in Leiden!?' gekocht door gemeente

De gemeente Leiden heeft twee kunstwerken aangeschaft. Het gaat om werk van Janine Melai en Astrid Vlasman dat de afgelopen maand te zien was in een grote groepstentoonstelling in het voormalige V&D-pand. De twee kunstenaars kregen de meeste stemmen van het publiek.

Zo’n 2.000 mensen brachten een bezoek aan de tentoonstelling ‘Welkom in Leiden!?’ met ruim vijftig kunstwerken in het thema Grenzen en Vrijheid. De bezoekers kregen een miniatuurversie van de Paalzitter van Fernando Sanchez Castillo, waarvan het origineel op de Rijnsburgersingel staat. 1386 mensen brachten hun stem uit op de kunstwerken in de tentoonstelling van de werkgroep Kunst in het Singelpark.

De gemeente Leiden kondigde vooraf al aan de twee werken met de meeste stemmen aan te kopen. Het zou gaan om een beeld en om een tekening, foto of schilderij, waarvoor 7.000 euro apart werd gezet. Het werk ‘Op de rampplek’ bleek na afloop van de tentoonstelling overigens al verkocht te zijn, daarom zoekt de gemeente in plaats daarvan een vergelijkbaar werk van Vlasman uit. De kunstwerken zullen later te zien zijn in stadskantoor Level aan de Bargelaan of het gerestaureerde stadhuis aan de Breestraat.

  • Astrid Vlasman- Op de rampplek
    Astrid Vlasman- Op de rampplek
  • Janine Melai - Landscape Middle East
    Janine Melai - Landscape Middle East
Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×