Het verdwenen rood-witte Leidsche Boys-tenue. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Verdwenen voetbalclubs in actie op 'Leidsch Voetbalhistorie Toernooi'

Acht voormalige voetbalclubs uit Leiden komen eind augustus uit tijdens het eerste ‘Leidsch Voetbalhistorie Toernooi’. Tien teams met spelers van Leidsche Boys, Oranje Groen, VNA, LFC, VNL, VV Leiden, LDWS en De Sleutels spelen in het toernooi ‘zes tegen zes’-wedstrijdjes (vijf spelers en één keeper). VTL, Unitas Leiden, ZLC en GOL Sport kregen niet voldoende oud-spelers bijeen om deel te nemen.

“In de wandelgangen hoorden we regelmatig dat het leuk zou zijn om een reünie te organiseren van voetbalclubs die niet meer bestaan”, zeggen de mensen van Leiden Amateur Voetbal (LAV). “Dat idee is leuk, maar het organiseren daarvan is een ander ding.” Toch is er nu groen licht voor het eerste Leidsch Voetbalhistorie Toernooi, dat plaatsvindt op zaterdag 28 augustus. De organisator LAV en gastheer Sporting Leiden zijn nog wel in afwachting van de volgende coronapersconferentie van het kabinet.

Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt, maar de organisatie licht nu alvast een tipje van de sluier op door de bekendmaking van de deelnemende clubs. De winnaar van het toernooi strijkt de historische eer op. Na afloop is er gelegenheid om samen herinneringen op te halen in de kantine van Sporting Leiden.

Hoewel de eerste editie van van het historisch toernooi nog moet plaatsvinden, denkt de organisatie ook al na over uitbreiding met clubs uit omliggende gemeenten. Die zouden in een volgende editie dan deel kunnen nemen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×