Laurine van Riessen stuurt bericht vanuit het ziekenhuis in Japan.

Tokio 071: Zwaargewonde baanwielrenster Van Riessen stuurt bericht vanuit ziekenhuis

De Leidse baanwielrenster Laurine van Riessen laat vanuit het ziekenhuis horen dat het redelijk goed met haar gaat. Gisteren crashte ze hard op het onderdeel keirin. “Ik heb zes gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, gekneusde longen en een kleine bloeding in het hoofd”, schrijft ze op Instagram.

“Na zo’n lange voorbereiding en focus op de Olympische Spelen is het best moeilijk om het stadion zo te verlaten”, vervolgt ze in haar post. “Ik ben heel goed opgevangen door de Japanse artsen, mijn eigen team, de teamdokter en team NL. Ben ook zo blij dat baanwielrenner Matthijs Büchli gisteren bij me was. Ik ben blij dat ik voorlopig in orde ben, het had nog ernstiger kunnen zijn. Het is gewoon de pijn die ik voel door het missen van de races en de blessures.”

“Het beste nieuws dat ik in het ziekenhuis kreeg”, sluit de Leidse af. “Was dat Shanne Braspennincx erin slaagde de Keirin te winnen en het goud te pakken. Echt trots op haar en deze welverdiende medaille!”

Advertentie

Leiden Sport Tokio 071

Meer in dossier Tokio 071

Meer in dossier Tokio 071


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×