(Foto: Emile van Aelst).

Leiden Marathon nog op zoek naar vrijwilligers voor 30e editie

Met bijna anderhalf jaar vertraging hoopt de organisatie van de Leiden Marathon eindelijk de jubileumeditie van het populaire hardloopevenement door de Leidse regio te kunnen houden. “Wij gaan nog altijd uit van een marathon zonder beperkende maatregelen”, laat voorzitter Tjeerd Scheffer desgevraagd weten over de dertigste editie. Die wordt op zondag 10 oktober gehouden.

Wel zijn er nog enkele tientallen vrijwilligers nodig om alles in goede banen te leiden. Scheffer: “Met name vrouwen, mannen, jongens, meisjes die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken, zijn van harte welkom bij het grootste sportevenement van Leiden en omgeving.” Het gaat om mensen die dranghekken willen plaatsen, maar ook voor parcoursassistenten is nog plek. “Vooral fysiek werk langs de hele route.”

De vrijwilligers worden in ruil voor hun inzet flink in de watten gelegd. “We zorgen voor lunchpakketten en eten en drinken achteraf, maar iedereen krijgt ook een shirt en jack om goed  herkenbaar te zijn als medewerker van de Leiden Marathon.”

Wie wil meehelpen kan zich aanmelden via mok.scheffer@marathon.nl. Meer informatie kan worden verkregen door vanaf maandag 16 augustus te bellen naar 071-5144461 (vragen naar Mok).

Advertentie

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Sport Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×