VVD-raadslid Maarten de Crom is de lijsttrekker bij de komende raadsverkiezingen. (Foto: VVD Leiden).

VVD Leiden kiest Maarten de Crom als lijsttrekker

De huidige plaatsvervangend fractievoorzitter van de VVD Leiden wordt ook de lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De 27-jarige Maarten de Crom wordt door de afdeling voorgedragen aan de leden. Die leden beslissen tijdens de alv op 8 september of ze de voordracht van het bestuur van de Leidse afdeling volgen, maar dat is in praktijk een formaliteit.

De Crom was in 2018 de hoogste nieuwkomer op de VVD-kandidatenlijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is bevallen. “We zijn ontzettend blij dat Maarten voor ons de lijst wil gaan aanvoeren”, zegt voorzitter Jantine de Haan. Ze noemt hem een betrouwbaar en daadkrachtig raadslid. “Hij heeft de afgelopen tijd als interim fractievoorzitter bovendien laten zien dat hij ook samen met zijn team liberale resultaten kan boeken.”

De Crom kan niet wachten om met de campagne te beginnen, maar hij zal nog een maandje geduld moeten hebben. Tijdens de ledenvergadering wordt ook het startschot gegeven voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart 2022 worden gehouden. “En dan gaan we met ons Leidse VVD team aan de slag om zoveel mogelijk Leidenaars te overtuigen dat de VVD de partij is met de beste ideeën voor de toekomst van onze stad”, zegt De Crom. “Daarom hoop ik het vertrouwen van de leden te krijgen om de liberale lijst te mogen aanvoeren.”

De afgelopen raadsperiode was De Crom woordvoerder op het gebied van onder meer bouwen, wonen en de energietransitie. Daarnaast is hij vicefractievoorzitter en momenteel actief als waarnemend fractievoorzitter van de VVD Leiden. In de afgelopen raadsperiode heeft De Crom zich onder meer ingezet voor meer betaalbare woningen. Vaak wees hij daarbij op de noodzaak om ook te bouwen voor starters en studenten. Ook kwam hij recent nog met voorstellen om de bouw van woningen te versnellen door vaker gebruik te maken van prefab woningen die als het ware in de fabriek worden gebouwd en op locatie alleen nog in elkaar gezet hoeven te worden.

De Crom: “Wat mij echt energie geeft is aantoonbare resultaten halen voor de Leidenaars die jou het vertrouwen hebben gegeven. Er is nog een hoop te doen, maar ik ben blij dat wij als grootste oppositiepartij door goed samen te werken veel dingen hebben kunnen bereiken. Daar ga ik heel graag mee door, want er liggen een hoop nieuwe uitdagingen te wachten.”

Bij de komende campagne zet de VVD Leiden in op een koerswijziging waarbij vooral het financieel gezond en aantrekkelijk houden van de stad voor gewone Leidenaars en de  ondernemers een speerpunt zal zijn. “De gemeentefinanciën raken namelijk uitgeput door het linkse beleid terwijl de lasten voor Leidenaars tot recordhoogtes zijn gestegen en ondernemers in de verdrukking raken”, neemt De Crom alvast een voorschot op die komende campagne.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×