Nog een goede twee weken en dan sluit De Snookerij voorgoed de deuren. (Foto's: Chris de Waard).

De Snookerij gooit de handdoek in de ring

Snookercentrum De Snookerij aan het Utrechtse Veer in Leiden gaat dicht. Het snookercentrum is naar eigen zeggen slachtoffer geworden van de coronacrisis die met een langdurige sluiting gepaard ging.

“Het hing dan ook al een tijdje in de lucht, maar helaas moeten wij nu melden dat De Snookerij definitief gaat sluiten”, laten Harry en Hans van het bekende snookercentrum aan hun klandizie weten. “Vanwege alle maatregelen en sluitingen zijn de inkomsten zo laag dat we de huur niet meer kunnen betalen.” Dat komt volgens het duo niet in de laatste plaats omdat de verhuurder ondanks de omzetderving die corona heeft veroorzaakt, wel gewoon volledige doorbetaling van de huur eiste en zelfs een huurverhoging in het vooruitzicht stelde als het contract verlengd moet worden.

“Ondanks de steun van de overheid lukt het ons daarom niet om zakelijk te overleven. We hebben dan ook moeten besluiten om het contract niet meer te verlengen.” Dat betekent dat het pand eind van de maand leeg moet worden opgeleverd. De sluiting van De Snookerij is het einde van een tijdperk. Het bedrijf ging in 1989 van start op een bovenverdieping aan de Oude Rijn en verkaste begin deze eeuw naar het Utrechtse Veer. Daar werd het Veerplein ludiek omgedoopt tot Co Snookerplein, naar de oprichter Co Vrins die in 1989 de oprichter van De Snookerij was.

Trouwe klanten die nog een keu op willen halen of een laatste potje willen snookeren kunnen tot en met 29 augustus nog terecht. De Snookerij is geopend op donderdagen en vrijdagen van 17.00 tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 20.00 uur.

Economie Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×