Dat Rutte kan hardlopen, bewees hij al eens door zijn deelname aan de Nadine OK Run in Scharwoude. (Foto: Marcel Rob Fotografie).

Leiden Marathon stuurt premier Rutte een uitnodiging voor deelname

Voorzitter Tjeerd Scheffer van de Leiden Marathon heeft premier Rutte uitgenodigd om op 10 oktober aan de start te verschijnen van het hardloopwedstrijd door de Leidse regio. “Beste Mark (hardlopers tutoyeren elkaar), ik wil jou van harte uitnodigen om deel te nemen aan de 10 kilometer.”

Scheffer schrijft aan de minister-president dat het haalbaar zou moeten zijn daar nog naar toe te trainen. “Maar 5 kilometer mag natuurlijk ook. Het kost je niks, want je doet mee op onze uitnodiging. Desnoods leveren wij jou kosteloos een personal trainer die je helpt met de voorbereiding.” De uitnodiging geldt ook voor minister Hugo de Jonge.

De marathon-organisatie wil op deze manier aandacht vragen voor het belang van het doorgaan van de sportieve strijd. “Want we beschouwen de Leiden Marathon met daarin de hele en halve marathon, 10 en 5 kilometer, een businessrun en de kidsrun met totaal 14.000 deelnemers als een sportwedstrijd en nadrukkelijk niet als een evenement”, schrijft Scheffer.

Onzekerheid
“Ik zeg dat omdat wij als hardloopwedstrijden eigenlijk nooit worden genoemd tijdens de persconferenties en wij nog altijd niet weten of wij die nu wel of niet mogen organiseren.” Volgens de marathonvoorzitter kan ook de gemeente daar geen duidelijkheid in verschaffen. “Door de onzekerheid wachten veel lopers met inschrijven, terwijl zij, volgens zeggen, dolgraag willen hardlopen in Leiden.”

Scheffer somt op waarom de Leiden Marathon juist geen evenement is, maar een wedstrijd: “Wij zijn een hardloopwedstrijd die altijd goed getrainde mensen aan de start heeft, die in de buitenlucht wordt gehouden en waar ruimte genoeg is. Bovendien hebben we precies in beeld wie er meedoen en zorgen we uitmuntend voor onze deelnemers.”

Scheffer vertelde eerder al aan Sleutelstad dat hij er vanuit gaat dat de Leiden Marathon op 10 oktober zonder maatregelen kan plaatsvinden. Een bevestiging van Rutte in de vorm van diens aanmelding moet ook alle potentiĆ«le lopers die nog wachten met zich inschrijven over de streep trekken. “Dus ik hoor graag of jij deze sportieve uitdaging aanneemt en vooral ons daarmee gaat vertellen dat wij onze hardloopwedstrijd kunnen houden. O ja, wel graag op korte termijn, want wij moeten jouw medaille gaan bestellen”, besluit Scheffer zijn briefje aan Mark.

Advertentie

Leiden Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×