Het oorlogsmonument in Leiden. (Foto: Chris de Waard).

Stadswandelingen langs Leids oorlogsverleden

In Leiden zijn nog tal van plekken te vinden met zichtbare sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Archeoloog Ruurd Kok verzorgt stadswandelingen langs dit verleden. “Het zijn vaak bekende, alledaagse plekken waar je met andere ogen naar kijkt als je weet wat er in de oorlog is gebeurd”, zegt hij.

Het gaat om enkele locaties waar Kok voor zijn boek ‘Bang voor mooi weer’ is geweest. In dat boek tekent Kok 33 verhalen op van plekken in en rond Leiden die vertellen over de oorlog. Sleutelstad maakte er vorig jaar een documentaire over. Die is hier te bekijken.

De rondleidingen beginnen vanaf september.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×