(Foto's: Luc Blok).

Nils Hendrikse behaalt titel Meesterijsbereider

De Leidse ijsmaker Nils Hendrikse is deze week geslaagd voor zijn proef als Meesterijsbereider. Daarmee treedt de eigenaar van Patisserie Soetenso toe tot een select gezelschap van 33 meesterijsbereiders in Nederland. “Mijn ambitie is behaald”, zegt Hendrikse.

Het examen nam twee dagen in beslag en stond in het teken van ‘Summer vibes’. Hendrikse moest zes verschillende ijstaarten maken met onder andere ijs van avocado, kulfi en maandzaad. De commissie was onder de indruk van het prachtige showstuk, de smaakcombinaties, de opbouw, de smaak en de uitstraling van de ijstaarten. “We feliciteren Nils met een geweldig resultaat”, zegt Jacques Vos namens het IJscentrum in Vlaardingen waar de proef plaatsvond.

Zelf is Hendrikse trots op wat hij bereikt heeft. “Het is mijn tomeloze ambitie die mij aangezet heeft tot het behalen van de titel SVH Meesterijsbereider. Veel mensen zien dit als einddoel, het hoogst haalbare. Ik zie het liever als een nieuw startpunt waaruit je verder gaat met je eigen ontwikkeling. Mijn ambitie om het hoogst haalbare te halen en me te omringen met ambitieuze vakgenoten die mij kunnen inspireren, is vandaag behaald. En natuurlijk hoop ik hen ook te inspireren”, aldus de nieuwe Meesterijsbereider.

Boegbeelden
Nederland heeft op dit moment 296 SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer/-vrouw, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Het zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×