(Foto: Plantenasiel Leiden).

Festival 2030: Leiden laat zien hoe een duurzame toekomst mogelijk is

Op Festival 2030 laten allerlei mensen en organisaties in Leiden zien hoe ze bijdragen aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Het festival vindt plaats van 26 augustus tot 26 september en wordt op verschillende locaties verspreid over de hele stad gehouden. Er staan honderden activiteiten op het programma, waaronder een kledingruildag voor studenten, diners en ontmoetingen tussen buurtbewoners en het opruimen van plastic uit de grachten.

“Om de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen waar Nederland en ook Leiden zich aan hebben gecommitteerd te behalen, moet iedereen in actie komen”, zegt festivaldirecteur Jasper Visser. “Publicaties als het recente IPCC rapport benadrukken deze noodzaak. Helaas gaan dit soort publicaties vaak voorbij aan wat mensen al doen in hun eigen omgeving, voor hun buren of de stad waar ze wonen. Het positief activisme, de creativiteit en verbeelding van al die doeners staat centraal tijdens Festival 2030.”

Visser: “In een stad als Leiden is alles voorhanden om oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Of het nu gaat om het klimaat, ongelijkheid of de energietransitie, als we lokale initiatieven versterken en versnellen kunnen we grote vooruitgang boeken.”

De duurzame ontwikkelingsdoelen, ook wel de sustainable development goals (sdg’s) genoemd, zijn zeventien doelen die door de Verenigde Naties voor het jaar 2030 zijn opgesteld. De doelen gaan over thema’s als een einde aan honger en armoede, goed onderwijs voor iedereen, klimaatactie, verantwoorde consumptie, biodiversiteit en mensenrechten. Alle initiatieven die aangesloten zijn bij Festival 2030 dragen bij aan één of meerdere doelen.

Het volledige programma van Festival 2030 is te vinden op www.festival2030.nl.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×