(Foto's/video: SHWJ).

SHWJ breidt uit naar Kaag en Braassem

De Stichting huisvesting Werkende jongeren (SHWJ) gaat het werkgebied uitbreiden van alleen Leiden naar de regio. Als eerste bekijkt de jongerenhuisvester een aantal mogelijkheden voor de realisatie van betaalbare huurappartementen in de gemeente Kaag en Braassem. Het gaat daar om enkele locaties in Woubrugge en Roelofarendsveen.

De SHWJ is niet alleen in de gemeente Kaag en Braassem in gesprek over de mogelijkheden, maar ook in onder meer Bodegraven en Alphen aan den Rijn. Daar zijn de plannen echter nog minder concreet.

Tekst gaat door onder de foto’s.

De SHWJ onderzoekt locaties in Woubrugge en Roelofarendsveen voor het realiseren van jongerenhuisvesting.

“De bouw van dit soort sociale huurappartementen is niet alleen belangrijk voor de jongeren zelf, maar ook voor andere inwoners van de regiogemeenten”, zegt directeur Arie Feij van de SHWJ. “Als jongeren wegtrekken uit de kleine kernen, wordt het daar op termijn moeilijk om voorzieningen op peil te houden.” Doel van de uitbreiding naar de regio is volgens Feij dan ook die leegloop voorkomen en jongeren een zelfstandig leven te laten opbouwen.”

In Leiden is de SHWJ al een halve eeuw actief. Vorig jaar zomer werd het vijftigjarig bestaan van de organisatie gevierd. De stichting richt zich op jongeren van 18 tot en met 28 jaar. Voor maximaal zeven jaar kunnen ze bij de SHWJ een sociale woning huren en ondertussen inschrijfduur opbouwen bij een reguliere woningbouwvereniging.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×