(Foto's: PR).

Leidse Hooitocht vormt coronaproof initiatief voor Leidse Hooidagen

Als alternatief voor de Leidse Hooidagen start aanstaande donderdag de Leidse Hooitocht. “Het leukste natuuravontuur van Leiden”, zegt Daphne van den Berg namens Naar Buiten! dat voor de organisatie tekent. De Leidse Hooitocht wordt georganiseerd als alternatief voor de Leidse Hooidagen omdat het makkelijker is om de RIVM-regels in acht te nemen.

De Hooitocht vindt plaats van 10.00 tot 16.00 uur in polderpark Cronsteyn. Vanaf het startpunt, midden in het park, kunnen de deelnemers al zwervend door Cronesteyn allerlei leuke en spannende natuuractiviteiten doen en beleven. Als gezin of groep. Bijvoorbeeld met de BSO of als kinderfeestje.

Tijdens de tocht door Cronesteyn kunnen de kinderen van alles doen, zien en beleven. Uilenballen pluizen, proefjes doen met planten, thee plukken en de Vliet ontdekken vanaf een roeiboot. Van den Berg: “Sommige activiteiten kun je zelf doen, zoals kleine beestjes-bingo, bij andere staan experts om je te helpen of uitleg te geven.”

Naar buiten! organiseert de Leidse Hooitocht in opdracht van het Zuid-Hollands Landschap en Gemeente Leiden, met ondersteuning van Fonds 1818 en samen met vele partners uit de Leidse regio. Meer informatie staat op www.leidsehooitocht.nl en op de Facebook-pagina van het evenement.

Tickets kosten vijf euro per persoon en kunnen vooraf geboekt worden via www.leidsehooitocht.nl.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×