'Ik ga zwemmen' van Mart Hoogkamer nummer 1 in Top 40

De zomerhit ‘Ik ga zwemmen’ van de Leidse volkszanger Mart Hoogkamer is de nieuwe nummer 1 in de Top 40. Uit de nieuwe lijst blijkt dat het liedje vrijdagmiddag van de vijfde naar de eerste plaats is gestegen, schrijft Omroep West. “Mensen zijn weer toe aan een feestje en zoeken een nummer waar ze los op kunnen gaan”, zo verklaart de Leidse zanger het succes van zijn nummer.

Al wekenlang is het nummer een groot succes. Het is een echte oorwurm geworden, want of je het nu goed vindt of niet, als je het eenmaal hebt gehoord dan krijg je het niet meer uit je hoofd. En horen doe je het overal, want het is het meest gedraaide nummer van de zomer. Het liedje, waarin hij zingt over zwemmen in Bacardi Limon, is zelfs wereldwijd het meest gedraaide nummer op Spotify geweest.

“Het is een droom, ik kan het allemaal nog niet bevatten.” Het zijn woorden die Hoogkamer al regelmatig heeft uitgesproken. Vorig jaar ging hij al de hele wereld over door zijn versie van het nummer ‘Unchained Melody’.

Lange Frans
Het leek bijna niet mogelijk, maar dit jaar is het succes voor de Leidenaar nog groter. En dat met een nummer dat hij twee jaar geleden in twintig minuten in elkaar heeft gezet. Op een schrijverskamp met rappers als Lange Frans. “Ik doe de koelkast open en zie dat er nog maar een fles Bacardi Limon is”, zegt hij over het ontstaan van de nummer 1-hit. “Dus ik zing: ik ga zwemmen in Bacardi Limon en mijn manager komt binnen en vult aan: een echte tijger is niet te temmen. En zo is het ontstaan.”

Hoogkamer had direct de potentie van het nummer door. “Dit is een hitje, zei ik. En die gasten dachten, die jongen die spoort niet. Ik zei: jawel, hier moeten we omheen gaan bouwen, serieus! In twintig minuten was het nummer geschreven.”

Tattootje
Nu is het meer dan een hitje. ‘Ik ga zwemmen’ stond al bovenaan de lijsten op Spotify. Maar nummer 1 in de Top40, dat is meer dan Hoogkamer had durven dromen. “Mensen zijn weer toe aan een feestje na de afgelopen periode”, zo denkt hij zijn succes te verklaren. “Ze zoeken een nummer waar ze weer los op kunnen gaan. En dat is gelukkig dit liedje geworden.” Hoe hij het gaat vieren weet Hoogkamer ook al: ‘Er kan nu wel een tattootje bij.’

Advertentie

Cultuur Leiden Mart Hoogkamer

Meer in dossier Mart Hoogkamer

Meer in dossier Mart Hoogkamer


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×