(Foto: Gemeente Leiden).

Ook Merenwijk krijgt minicontainer voor papier en karton

Leiden wil meer afval scheiden en minder restafval overhouden, daarom krijgen de inwoners van de Merenwijk vanaf volgende week een minicontainer voor papier en karton. Eerder dit jaar heeft de gemeente al minicontainers geplaatst bij huishoudens in Leiden Zuidwest en delen van Cronestein en Tuinstad.

Uit een analyse van het Leidse afval blijkt dat er nog veel papier en karton tussen het andere afval zit. Onderzoek in de Merenwijk (Kloosterhof) wijst uit dat het plaatsen van een minicontainer bij huishoudens leidt tot de helft minder papier bij het restafval. Een jaar na introductie wordt er per inzamelronde gemiddeld 10.000 kilo extra papier opgehaald. En de papierbakken in de wijk leveren niet merkbaar minder papier op.

Een afvalcoach van de gemeente is beschikbaar om inwoners te adviseren bij het scheiden van hun afval zodat er meer grondstoffen overblijven voor hergebruik. De minicontainer wordt bij de Merenwijkers thuis afgeleverd. De container is grijs van kleur met een blauwe deksel en is voor de huishoudens te herkennen aan de adressticker op de zijkant. Dit geldt niet voor inwoners die zich hebben afgemeld.

In het laatste kwartaal van dit jaar worden de papiercontainers ook in de wijken De Kooi, Leiden Noord en De Waard geplaatst. Alle overige wijken komen later aan de beurt.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×