(Foto: Politie).

Politie waarschuwt voor babbeltruc in Voorschoten

In Voorschoten zijn mensen actief die bij bewoners aanbellen en met een babbeltruc proberen binnen te komen. De politie zegt dat het zeer belangrijk is om nooit iemand ‘zomaar’ binnen te laten.

‘Goedemiddag mevrouw, ik kom vanuit thuiszorg. Mag ik even binnenkomen?’ Dit is een voorbeeld dat vaak wordt gebruikt volgens de politie. En dan ook nog eens door een lieve jongedame. Het advies is om bij twijfel te vragen naar de legitimatie. Professionals kunnen zich altijd legitimeren. Wees ook alert op personen die zich voorstellen als medewerker van bijvoorbeeld een energiebedrijf of kabelbedrijf. ‘Goedemiddag meneer. We hebben een vermoeden dat er een gaslek in de omgeving is. Dit kom ik even bekijken, zou ik binnen mogen kijken?’

“Laat vooral een onbekende niet zomaar binnen, zeker als deze zich niet kan legitimeren”, zegt de politie.  “Waarschuw elkaar en wees alert. Zie je iets verdachts? Bel dan bij spoed 112 en geen spoed 0900-8844.”

112 Sleutelstad Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×