Het verlaten korfbalterrein aan de Saffierstraat blijft behouden voor Leidse sporters. (Foto: Sleutelstad).

Crescendo-terrein blijft behouden voor sport

Het voormalige terrein van de in 2018 gestopte korfbalvereniging Crescendo aan de Saffierstraat in Leiden blijft behouden voor Leidse sporters. Dat antwoordt het college op vragen van GroenLinks en de PvdA.

Nu er geen internationale basisschool op het terrein wordt gebouwd, wilden de twee partijen graag dat het terrein zo groen mogelijk ingericht zou worden. Het college laat weten dat uit overleg met onder andere omwonenden geen concrete plannen zijn gekomen die op voldoende draagvlak kunnen rekenen. De buurt vreest overlast en ook zou de sociale veiligheid mogelijk niet voldoende gewaarborgd zijn, omdat het gebied nogal verscholen ligt.

Ook vindt de gemeente het niet echt nodig om ook hier een plek voor de buurt van te maken. Daarvoor is het recent opgeknapte Morspark al bedoeld en dat ligt op steenworp afstand.

De gemeente ziet daarom nu af van een tijdelijke invulling voor het terrein en steekt de energie nu liever in een definitieve invulling voor het terrein. Hoe die er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar wel is duidelijk dat het speelveld en de bijbehorende gebouwen een sportieve invulling krijgen. “Nu de school er niet komt, blijft het terrein dienst doen als sportareaal”, zo laat het college weten. Volgens sportwethouder Dirkse kan daarbij gedacht worden aan een plek voor ongebonden sporters.

Advertentie

Leiden Politiek Sport Crescendo-terrein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×