Pararoeister Annika van der Meer bereikte met partner Corné de Koning de finale in een paralympisch record.

Tokio071: Finaleplaats voor pararoeister Annika van der Meer met paralympisch record

In de herkansing pakten Annika van der Meer en haar roeipartner Corné de Koning meteen de leiding en stonden die niet meer af. Naaste concurrenten Australië en Polen konden hen niet bedreigen. Polen werd uiteindelijk tweede en gaat samen met Nederland naar de A-finale.

In de tweede herkansing won Oekraïne voor het  duo uit Italië die beide in het tweede deel van de race de Braziliaanse boot achter zich lieten die eerst op kop lag. Zij gaan beide ook door naar de A-finale. Samen met China en Groot-Brittannië die zich rechtstreeks vanuit de series plaatsten.

Het Nederlandse duo noteerde de beste tijd tot nu toe: 8:10:35, een nieuw paralympisch record. De finale wordt zondag 29 augustus geroeid, om 4.30 uur Nederlandse tijd.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×