Aan de rand van het gebied komt een stukje nieuwe natuur met onder andere een vijver met een eilandje.

Ruimte voor nieuwe natuur en 'urban sports' rond nieuwe ijsbaan en zwembad

De gemeente Leiden heeft de plannen klaar voor de inrichting van het gebied rond het nieuwe ijsbaan- en zwembadcomplex dat verrijst tussen het water van de Vliet en de Voorschoterweg. Er komt onder andere een stukje nieuwe natuur met een meertje. In het midden komt een eiland.

Het Leidse college heeft dinsdag het kaderbesluit vastgesteld voor de openbare ruimte van het gebied. Daarvoor is 6,8 miljoen euro beschikbaar, zo vertelde sportwethouder Dirkse vanmorgen in een toelichting. Dat geld gaat naar plekken om 1.700 fietsen te stallen, 389 parkeerplekken voor auto’s en plek voor ‘urban sports’ waaronder ruimte voor bootcamps en free running. Ook komt er een basketbalveld.

Aan de kant van het water komt bij het Delfts Jaagpad een voetgangersbrug naar het nieuwe sportcomplex, zodat het ook vanaf die kant wordt ontsloten. Een deel van het geld wordt uitgegeven aan zaken die wel noodzakelijk zijn, maar die niemand ooit te zien zal krijgen. Het gaat daarbij om het verleggen van allerlei kabels en leidingen in het gebied. Ook wordt rekening gehouden met de komst van een nieuw gebouw voor Denksportcentrum Leiden in het gebied. Dat is ingetekend en de vergunningen zijn aangevraagd.

Het is de bedoeling dat de eerste heipalen nog dit jaar de grond in gaan. Als die tenminste op tijd geleverd worden. Er is wereldwijd een groot tekort aan bouwmaterialen zoals hout, staal en heipalen. Dat leidt ook tot hogere prijzen. De gemeente heeft met de aannemer afspraken gemaakt hoe daarmee wordt omgegaan. Als de prijzen weer gaan dalen, wordt het voordeel dat dan ontstaat gedeeld.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×