(Foto: PR).

Leiden Shorts dit jaar over multiculturele samenleving

Filmfestival Leiden Shorts programmeert dit jaar films die te maken hebben met de multiculturele samenleving in ons land. Tot en met aanstaande zondag worden in verschillende bioscopen en online programma’s met korte films afgespeeld in het thema van het festival.

Met dat thema willen de organisatoren van het festival de kijkers nieuwe perspectieven en invalshoeken bieden. Vorig jaar had het thema alles te maken met de verandering van het klimaat. Toen werd gekeken wat er internationaal staat te gebeuren. Daarom wilden de makers dit jaar kiezen voor een breed thema dat vooral lokaal een grote rol speelt.

Het festival heeft een programma met films waarin minder vaak gehoorde verhalen van over de hele wereld verteld worden. De inzendingen komen uit bijna honderd verschillende landen en er worden 118 korte films tentoongesteld.

Naast het kijken van de films zijn er ook nog anderen dingen te doen tijdens het festival. Er worden gesprekken gehouden in Museum de Lakenhal over de films en het thema. Er zijn workshops animeren en er is een online tentoonstelling met werk van vijf Nederlandse kunstenaren die hun kijk geven op een onderzoek van de Leidse Universiteit over polarisatie in de Nederlandse samenleving.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×