ZZ Leiden kwam in eigen hal in actie tijdens de open dag, maar wist geen indruk te maken tegen Landstede Hammers. (Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden krijgt in eigen huis klop van Landstede Hammers uit Zwolle

De oefenwedstrijd tegen de landskampioen van twee jaar geleden, had de kroon moeten zijn op een succesvolle open dag die Zorg en Zekerheid Leiden Basketball zaterdag hield in de Vijf Meihal. Maar de huidige landskampioen kon geen indruk maken. Vandaag is er een herkansing om 17.00 uur.

Het was weliswaar nog niet voor de competitie, maar ZZ Leiden had natuurlijk maar al te graag een flitsende wedstrijd neergezet nu er eindelijk weer eens publiek aanwezig mocht zijn in het thuishonk. Eerder die middag waren de deuren opengegaan voor fans die ook even actief met de bal in de weer wilden gaan onder deskundige leiding van de coaches van ZZ Leiden. Om 16.00 uur ging de oefenwedstrijd tegen Landstede Hammers van start.

Zorg en Zekerheid Leiden begon sterk en pakte halverwege het eerste kwart een 18-10 voorsprong dankzij de Deense center Asbjørn Midtgaard en een dunk van Jhonathan Dunn. Maar daarna was het Landstede Hammers die het spel bepaalde en de basket beter wist te vinden.  Bij de rust keek de Leidse formatie aan tegen een 38-54 achterstand.

Na de pauze speelde Zorg en Zekerheid Leiden een stuk agressiever. Onder leiding van Worthy de Jong en wederom Dunn werd beetje bij beetje de achterstand verkleind tot 59-70. In de laatste rondgang kwam de Leidse ploeg mede door driepunters van Luuk van Bree terug tot 71-76, maar daarna was de koek op. Landstede Hammers bezweek niet en stelde de winst met 74-85 veilig.

Vanmiddag speelt ZZ Leiden een tweede oefenwedstrijd tegen Landstede Hammers in Zwolle. Voor de liefhebbers te volgen via een livestream.

 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×