Shanti Khargi vertelt in Sport071 over de derde editie van de RapenburgRace op 18 september.

Goededoelenactie Rapenburg Race gaat door, nog 47 plekken beschikbaar

“Het moet heel gek lopen, wil de Rapenburg Race dit jaar niet door gaan”, zegt  Shanti Khargi van het organisatiecomité. Volgens haar staat niets de derde editie van deze zwemtocht op zaterdag 18 september door de mooiste gracht van Leiden in de weg. Meedoen kan nog: er zijn nog 47 plekken beschikbaar.

Vorig jaar was er alleen een online actie die aandacht vroeg voor mensen met een dwarslaesie. Met mooie video’s hoe het dagelijks leven eruit ziet als je een dwarslaesie oploopt. Maar nu wil Khargi en haar team weer een echte race, met vijfhonderd deelnemers. “We willen eigenlijk het bedrag van in 2019 is opgehaald, honderdduizend euro, overtreffen.” Ze zitten al bijna op de helft en dus heeft Khargi er alle vertrouwen in.

Gerry van Bakel in gesprek met organisator Shanti Khargi over de derde editie van de RapenburgRace op 18 september.

Jochem
“En we hopen dat Jochem Myjer, net als toen het startschot komt geven”, zegt Khargi. “Jochem Myjer is erg betrokken en heeft alvast een video voor ons ingesproken die mensen oproept deel te nemen en te doneren.”

Publiek is ook welkom, langs de route. De start is ter hoogte van het Japanmuseum Sieboldhuis. De finish ligt zo’n achthonderd meter verderop bij het Van der Werfpark. Trainen is volgens Khargi niet nodig. “Iedereen kan die kan zwemmen kan meedoen. Waterschoenen aandoen is wel een goed idee. Maar we zullen voorafgaand aan de race het Rapenburg nog schoonmaken, zoals oude fietsen eruit halen en dergelijk.”

Doel
Het goede doel van de Rapenburg Race is het Universitair Neurologisch Centrum Holland waar prof. dr. Wilco Peul, samen met dr. Valerie ter Wengel en promovendus Charlotte Adegeest een landelijke studie hebben opgezet naar de acute behandeling van een traumatische dwarslaesie. Met deze studie zoeken zij antwoorden op vragen als: wat is het beste tijdstip om een patiënt te opereren, en wat leidt tot het meeste herstel? Met het geld van de race van 2019 hebben zij de studie kunnen starten. Dit jaar wordt het opgehaalde geld van de Rapenburg Race gebruikt om de studie uit te breiden.

Meezwemmen kan nog, er zijn nog een paar plaatsen vrij en wie niet wil of kan zwemmen kan natuurlijk altijd doneren voor het goede doel. Ga ook daarvoor naar de website van de Rapenburg Race.

In 2019 loste cabaretier Jochem Myjer het startschot voor de Rapenburg Race, misschien dit jaar wel weer. (Foto: Chris de Waard).

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×