Ruud Nijsten. (Foto: Sleutelstad).

Burgermanifest in stilte: #NietZonderOns071

Stichting Platform SamenWerken Leiden organiseert vanmiddag voor het derde jaar op rij een stilte wandeling door de Sleutelstad. Tijdens het burgermanifest #NietZonderOns071 worden deelnemers uitgedaagd om, zonder te praten, met elkaar door de stad te lopen.

Met de wandeling wil de organisatie de deelnemers dichter bij elkaar laten komen. “Door de stilte en traagheid van het lopen kom je dichterbij jezelf en je hebt opeens meer aandacht hebben voor de mensen om je heen”, vertelt de voorzitter van de Stichting Platform SamenWerken Leiden, Ruud Nijsten.

Het burgermanifest in stilte wordt sinds 2019 georganiseerd op de derde dinsdag in september. “Op de dag dat de regering bekend maakt hoeveel euro’s ze over hebben voor onze samenleving, dagen wij mensen uit om op een andere manier naar elkaar te kijken”, zegt Nijsten.

Verlies
Voor Nijsten zorgt de coronacrisis, die pas na de eerste editie haar intrede deed, voor extra verdieping. “De huidige tijd laat zien dat we beperkt worden in onze mogelijkheden. We moeten omgaan met grenzen, zijn angstig en hebben te maken met verlies. Dingen die niet in onze macht liggen. Toch willen we een waardevol leven leiden. Tijdens de wandeling kun je daarover nadenken”, vertelt hij.

De tocht wordt jaarlijks georganiseerd op de derde dinsdag in september. De start is om 15.00 uur voor café De Pomerans aan de Maredijk 2 in Leiden. Deelnemen is gratis.


Organisator Ruud Nijsten vertelt in Nieuws071 over #NietZonderOns071

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×