Hutspotmaaltijd op Garenmarktplein dit jaar

De Grote Hutspotmaaltijd op 2 oktober is deze editie niet op de Hooglandse Kerkgracht maar op het Garenmarktplein. Het opgeknapte plein boven de nieuwe parkeergarage diende voor corona als evenementenplein tijdens Leidens Ontzet.

Het Garenmarktplein is nu geschikter omdat er ook ruimte moet zijn voor de hekken om het terrein heen. Iedereen die naar binnen wil moet een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.

Vanmiddag om 16.30 uur begint de online inschrijving van de Grote Hutspotmaaltijd en de uitdeling van Haring en Wittebrood via de website en app van de 3 October Vereeniging.

Er is plek voor 4500 Hutspot-eters. Wie het eerst inschrijft wie het eerst maalt. Naast de traditionele hutspot is er dit jaar voor het eerst een veganistische variant die dus ook halal is. Het is niet de eerste keer dat evenement op het Garenmarktplein zal plaatsvinden. De eerste editie van de Hutspotmaaltijd in 1993 was ook al op die plek.

Naast de hutspotmaaltijd vindt ook de Pleintaptoe plaats op het gras. Dan moeten de marching bands voor het eerst manoeuvreren over of langs de nieuwe randen die in het park zijn aangelegd.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×