(Foto: Regio 15)

Politie zocht naar overvaller bij Museum Volkenkunde

De politie was gisterennacht bij Museum Volkenkunde op zoek naar een man die eerder die avond op de Kaasmarkt een man had bedreigd met een vuurwapen. De man had het voorzien op de telefoon van het slachtoffer maar ging er uiteindelijk zonder buiten vandoor.

Niemand raakte bij het incident gewond, meldt Omroep West, die de politie erover sprak. De politie startte een zoektocht naar de man en kwam zo uit bij Museum Volkenkunde. “Er klom een persoon over het hek heen die voldeed aan het signalement”, vertelt een woordvoerder van de politie.

Getuigen gezocht
Het slot van het hek werd doorgeknipt, zodat agenten de omgeving en het terrein goed konden doorzoeken. Er werd bij het museum niemand aangetroffen. “Uit nader onderzoek bleek dat het niet om dezelfde persoon ging”, aldus de woordvoerder.

De politie is daarom nog steeds op zoek naar een donkergetinte man van ongeveer dertig jaar oud, 1,80 meter lang met een tenger postuur. De verdachte heeft een zwart, onregelmatig baardje en donkere ogen. Hij droeg zaterdagavond een zwart mutsje, een donkere broek en een gewatteerde jas die viel tot op zijn heup. Getuigen van het incident worden gevraagd zich te melden.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×