Worthy de Jong neemt het laatste kwart zijn team op sleeptouw naar de winst, voor de derde keer verovert ZZ Leiden de SuperCup. (Foto's: Marja van Tilburg).

Landskampioen ZZ Leiden wint thuis SuperCup van bekerwinnaar BAL uit Weert

Voor de derde keer veroverde Zorg en Zekerheid Leiden zondagmiddag in eigen huis de SuperCup. Bekerwinnaar Basketbal Academie Limburg kwam beter uit de startblokken, maar de Leidse basketballers trokken uiteindelijk aan het langste eind. De eindstand was 87-74.

De bezoekers uit Weert die vorig jaar de Nationale Beker wisten te winnen, leken in het eerste kwart op weg naar een nieuwe verrassing. Het team van coach Geert Hammink leek de zware wedstrijden uit de Europese competitie van de afgelopen week nog in de benen te hebben. De Limburgers profiteerden optimaal en sloten het eerste kwart af met een 20-24 voorsprong.

Ook het begin van het tweede kwart was voor BAL, de Weertenaren liepen uit naar 20-29. Maar halverwege het kwart keerde de thuisploeg het tij. Driepunters en benutte vrije worpen zorgde voor 19 Leidse punten tegen 1 van Limburgse zijde. Omdat Radenko Varagic, de coach van de Limburgse ploeg, zich erg boos maakte over een beslissing van de scheidsrechters moest hij met twee technische fouten de zaal verlaten. ZZ Leiden stond bij de rust op een 45-38 voorsprong.